3 Aralık 2011 Cumartesi

Christmas

Bizim geleneğimizdir/değildir, gereklidir/gereksizdir vs vs, herşeyi bir yana bırakıyorum Christmas/Noel zamanı benim için dini bir anlam taşımıyor, o zamanı çok ama çok seviyorum. Keşke herşeyin altını üstünü bu kadar sorgulamak yerine sadece keyif alabilsek.










Gayet primitif sebeplerle seviyorum ben yılbaşı ağaçlarını. Çocuklar onun etrafında deli gibi döndüğü, güldüğü ve mutlu olduğu için seviyorum. Işıl ışıl, süslü püslü, iç açıcı olduğu için...Çarpık yapılaşmanın, hava kirliliğinin, bok gibi İstanbul trafiğinin, pisliğin, kalabalığın, monotonluğun arasında ışıl ışıl ve rengarenk olduğu için seviyorum. Bilinçaltıma "iyi kötü bir yıl daha geçti, aman boşveer, artık önümüzdeki maçlara bakıcaz" diye umut verdiği için seviyorum. yok kapitalizm propogandasymış yok bilmem ne...umrumda değil!


Ağaç süslemeye de bayılıyorum. yeni yılın umutlarını, mutlu geçmesi dilenen bir yılı simgeleyen, gayet sevimli ve estetik bir dekorasyon objesi noel ağacı bence. Bakmak beni mutlu ediyor, nokta.










Ne zaman noel dense aklıma filmler gelir.

Mesela açılışı Little women http://www.imdb.com/title/tt0110367/ ile yapabiliriz.

A Christmas Carol http://www.imdb.com/title/tt1067106/

Befor nightmare chrismas  http://www.imdb.com/title/tt0107688/

Noel http://www.imdb.com/title/tt0383534/

Love actually http://www.imdb.com/title/tt0314331/

While you were sleeping  http://www.imdb.com/title/tt0114924/
Noel bazen de "Ally Mcbeal" benim için veya o tarz herhangi bir dizi.
Bu kutsal günde kadın başkahramanımız işyerinden en son çıkar. "Merry christmas" diyen herkese buruk bir gülümsemeyle belli belirsiz başını sallar. Işıklar söner, kendini soğuk new york sokaklarına atar. Karton bardağında kahvesini alır, eldivenli elleriyle bardağına sarılarak ışıklandırılmış ağaçları ve mutlu insanları izleyerek boş evine doğru yürümeye başlar. Ama o da ne! yaramaz bir kar tanesi burnuna düşüverir. Genç kadınımız birden yalnızlığını unutur, içini bir sıcaklık kaplar...




http://everyjoe.com/entertainment/top-10-greatest-christmas-songs-of-all-time/













we wish you a merry christmas
we wish you a merry christmas and a happy new year
good tidings we bring to you and your kin
good tidings for christmas and a happy new year...

















2 yorum:

  1. kar yağsa keşke...sayende kışı,karı ve ankarayı özlediğimi hissettim...ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Bir kaç yıldır kızımda yeni yıl zamanı ağaç ister durur en sonunda bu yıl neden istediğini sorduk ve cevabı sizin yazınızdaki gibi oldu çok seviyorum dekorasyon amaçlı:))bende bu yıl onu mutlu etmek için aldım:))sizede sevdiklerinizle birlik güzel bir yıl dilerim:)

    YanıtlaSil